Har du köpt någonting på Blocket kan du få hem det med Tiptapp direkt genom Blocket-appen. Du ser vilka annonser som är Blocket-annonser eftersom de har Blocket-loggan på bilden.

Annonsören i Tiptapp är inte samma person som säljaren på Blocket, men vanligtvis den som tar emot vid avlämning.

För dig som annonsör

För att göra hämtningen så smidig som möjligt för alla inblandade, är det viktigt att du tar med så mycket info som möjligt om både hämtning och lämning, t.ex:

• Vilken våning det är
  • Om hiss finns och om det som ska hämtas får plats i den
  • Om bärhjälp finns
  • Om annonsören ska kontaktas vid ankomst

Innan du får förfrågningar på din annons kan du korrigera den och lägga till mer information i annonsen, t.ex. om det är allt på bilderna som ska hämtas eller bara en del. Var gärna specifik!

För dig som hämtare

Om annonsens beskrivning är knapphändig kan du klicka dig vidare till Blocket-länken som finns i annonsen. Det är även viktigt att du tänker på detta innan du skickar förfrågan om att hämta:

• Vilken våning det är
  • Om hiss finns
  • Om bärhjälp finns
  • Om du ska ringa annonsören när du kommer fram till hämtningsadressen