Eftersom Tiptapp är en marknadsplats där du som annonserar och hämtar saker agerar i form av privatperson så finns det inget direkt kvitto för hämtningen, vilket innebär att det inte heller finns någon moms.

Hur får jag ut ett underlag?

När annonsen är bekräftad och betald och du är inloggad på ditt Tiptapp-konto kan du enkelt själv hämta underlag för dina annonser eller hämtningar genom din annons:

1. Öppna appen och tryck på "Aktivitet" längst ner i menyn

2. Tryck på "Slutförda" och välj annons

3. Gå längst ner i annonsen och tryck på "Hämta kvitto"

Vi döpte det till "Hämta Kvitto" i appen för att förenkla för våra användare.

Notera att du kan få upp till 3 olika underlag & kvitton:

• Din valda betalning för hämtningen, underlag genom knappen "hämta kvitto"(Detta underlag är din betalning för hjälpen, ingen moms finns)

• 19k för annonskostnad, kvitto genom knappen "hämta kvitto"
    (Denna kostnad är betalning till Tiptapp och är separat, här finns det moms)

• Försäkring, kvitto genom det mail du fick av Omocom om du köpt försäkring
    (Mailet från Omocom är ditt kvitto med moms, vid frågor kontakta Omocom)

Börja med att titta i din skräppost om du upplever att underlaget inte kom till din mail.

Som hämtare så innehåller ditt kvitto moms på de 25% som Tiptapp erhåller för användandet av plattformen.