Alla användare i Tiptapp är privatpersoner, det innebär att vi inte har någon kontroll över den kontakt som sker mellan er.

Efter att du som annonsör valt vem som ska hjälpa dig så kan du kontakta hämtaren genom att scrolla ner i din annons, här hittar du “Kontakta hämtaren”.

Efter att du som hämtare har blivit vald att hämta annonsen så kan du kontakta annonsören genom att scrolla ner i annonsen, här hittar du “Kontakta annonsören”.

Varför kan jag inte kontakta en person innan jag väljer/blir vald?

Främst av två anledningar:

1. Den som annonserar skulle få massvis av personer som ringer och SMS:ar direkt vilket skulle bli en ganska trubbig upplevelse.
  2. All betalning behöver gå via plattformen då vi också får vår del genom detta.

Varför får jag inget svar?

Oftast betyder det att den andra användaren inte har hunnit se ditt försök till kontakt. Exempel: En annonsör kanske sitter i ett möte, hämtaren kanske kör bil eller utför en annan hämtning, eller så kanske det är väldigt tidigt eller sent på kvällen där den andra personen sover. Det finns många anledningar, ha tålamod!
I värsta fall kan du som annonsör avbryta när tiden gått ut, eller meddela att personen inte behöver komma och skapa en ny annons om det är bråttom.

Det går inte!

Om du t.ex kommer till Messenger när du försöker kontakta den andra användaren så innebär det att du valt något annat än SMS som standard för meddelanden i din telefon.