För att kunna utföra hämtningar och få betalt via plattformen så behöver du lägga till ett bankkonto. Om du har problem att få det att fungera så är det säkraste oftast att köra IBAN.

Du kan registrera ett bankkonto genom att ange clearingnummer och bankkontonummer eller genom att ange IBAN-nummer för det konto du vill kunna ta emot betalningar på.

☝️Välj antingen bankkonto eller IBAN-nummer – inte båda.

❗För att utbetalningar ska fungera så måste du ange dina folkbokförda uppgifter för namn och adress.
__________________________________________________________________

Hur skriver jag in mitt kontonummer i appen?

Swedbank bankkontostandard: CCCC-C XXX XXX XXXX (5 + 10 = 15 siffror).
C = Clearing
X = Kontonummer

De fem första siffrorna (C) skrivs in i rutan för clearingnummer, utan bindestreck. Resten (X) i rutan för kontonummer, utan mellanslag.

Nordea bankkonto med 11 siffror: CCCC XXXXXXX (4 + 7 = 11 siffror)
C = Clearing
X = Kontonummer

Nordea personkonto: 3300 XXXXXX XXXX
3300 = Clearing
X = kontonummer (ditt personnummer med 10 siffror)

Om du har ett personkonto skriver du in 3300 som clearingnummer.

__________________________________________________________________

IBAN

Ditt IBAN-nummer består av 24 tecken. Landskoden står alltid först och följs av siffror. T.ex. SE0000000123450012345678.

Läs mer om IBAN och hur du tar reda på ditt IBAN nummer här:
http://tiptapp.se/iban