Vi har de senaste dagarna fått information om att personer som utger sig för att komma via Tiptapp erbjuder hämtning av skräp mot kontant betalning. I flera fall har det som hämtats, hamnat i naturen. Dessa personer agerar helt utanför vår plattform och är inte användare av Tiptapp. De verkar, så vitt vi förstår, i villaområden runt Stockholm. Vi ser såklart väldigt allvarligt på detta och vill därför uppmärksamma er.

Vi kommer att vidta åtgärder i appen för att förhindra att icke-registrerade användare kan använda någon form av publik information för att lokalisera en annonsörs position. Till exempel kommer man från och med idag inte längre kunna se postnummer för hämtningen innan man är vald. Det verkar som att dessa personer ibland kommit till personer som har en aktiv annons i Tiptapp, men framförallt verkar de åka omkring på måfå.

• Ange aldrig adressinformation i din annonsbeskrivning, du kan kontakta din valda hämtare enskilt via din annons om det är något specifikt som måste förklaras. Din adress, ditt telefonnummer och ditt namn syns endast för din valda hämtare.
  • Be att få se att personen är vald i appen och har ditt uppdrag som pågående innan de påbörjar hämtningen om du är osäker.
  • En hämtare i Tiptapp dyker inte upp om hen inte blivit vald.
  • Alla användare av Tiptapp får betalt via appen, utan undantag. Betala aldrig kontant eller via Swish.
  • Vår granskning av återvinning vilar på att annonsen betalas och bekräftas i vår app. Sker betalning utanför, uteblir dokumentation och därmed spårning och granskning.

Vid frågor angående detta, vänligen kontakta oss i supporten i appen eller via support@tiptapp.se. Tack!