Ja! Du får behålla det som annonseras i kategorierna "Tiptappa bort" och "Bortskänkes". Vi uppmuntrar återbruk och återanvändning och det gör oss glada att se den enes skräp bli den andres skatt. Hur du visar i appen att du valt att behålla saker skiljer sig från hur du visar att du återvunnit något. Här förklarar vi skillnaden:

Om du väljer att behålla allting i en hämtning

Då trycker du på "Ska inte återvinnas" i listan med hämtningar som du kan påbörja återvinning för och anger anledning till det. T.ex. "Jag ska använda soffan hemma".

Om du väljer att behålla delar av det du hämtat

Då måste du visa återvinning i appen på det du inte behöll. Det gör du genom att påbörja återvinning och "checkar in" på en återvinningscentral. Denna incheckning sparas med din geoposition, datum- och tidstämpel och är vårt sätt att verifiera att sakerna hamnat rätt.

Får jag behålla vad som helst?

De flesta som väljer att behålla något, väljer saker som går att återanvända eller återbruka på något sätt, t.ex. möbler och virke. Om du vill behålla någonting som vanligtvis inte skulle vara lika självklart att återbruka får du gärna säga vad du ska göra med sakerna extra noga så vi kan ta ställning till detta när vi granskar hämtningen.

Om du fortfarande är osäker på vad som gäller är du välkommen att kontakta oss via vår support, så ska vi hjälpa dig vidare!