Du kan registrera ett bankkonto genom att ange clearingnummer och bankkontonummer eller genom att ange IBAN-nummer för det konto du vill kunna ta emot betalningar på.

☝️Välj antingen bankkonto eller IBAN-nummer – inte båda.

❗För att utbetalningar ska fungera så måste du ange dina folkbokförda uppgifter för namn och adress.
__________________________________________________________________

Hur skriver jag in mitt kontonummer i appen?

Swedbank bankkontostandard: CCCC-C XXX XXX XXXX (5 + 10 = 15 siffror).
C = Clearing
X = Kontonummer

De fem första siffrorna (C) skrivs in i rutan för clearingnummer, utan bindestreck. Resten (X) i rutan för kontonummer, utan mellanslag.

Nordea bankkonto med 11 siffror: CCCC XXXXXXX (4 + 7 = 11 siffror)
C = Clearing
X = Kontonummer

Nordea personkonto: 3300 XXXXXX XXXX
3300 = Clearing
X = kontonummer (ditt personnummer med 10 siffror)

Om du har ett personkonto skriver du in 3300 som clearingnummer.

__________________________________________________________________

IBAN

Ditt IBAN-nummer består av 24 tecken. Landskoden står alltid först och följs av siffror. T.ex. SE0000000123450012345678.

Läs mer om IBAN och hur du tar reda på ditt IBAN nummer här:
http://tiptapp.se/iban