För att kunna utföra hämtningar och få betalt via plattformen så behöver du lägga till ett bankkonto. Om du har problem att få det att fungera så är det säkraste oftast att köra IBAN.

Du kan registrera ett bankkonto genom att ange clearingnummer och bankkontonummer eller genom att ange IBAN-nummer för det konto du vill kunna ta emot betalningar på.

☝️Välj antingen bankkonto eller IBAN-nummer – inte båda.

❗För att utbetalningar ska fungera så måste du ange dina folkbokförda uppgifter för namn och adress.
__________________________________________________________________

Hur skriver jag in mitt kontonummer i appen?

Swedbank bankkontostandard: CCCC-C XXX XXX XXXX (5 + 10 = 15 siffror).
C = Clearing
X = Kontonummer

De fem första siffrorna (C) skrivs in i rutan för clearingnummer, utan bindestreck. Resten (X) i rutan för kontonummer, utan mellanslag.

Nordea bankkonto med 11 siffror: CCCC XXXXXXX (4 + 7 = 11 siffror)
C = Clearing
X = Kontonummer

Nordea personkonto: 3300 XXXXXX XXXX
3300 = Clearing
X = kontonummer (ditt personnummer med 10 siffror)

Om du har ett personkonto skriver du in 3300 som clearingnummer.

__________________________________________________________________

IBAN

IBAN är en internationell standard för kontonummer. IBAN består av Landskod, Kontrollsiffror, Bankkod och fullständigt kontonummer. Syftet med IBAN är att göra betalningar säkrare och snabbare.

Ditt IBAN-nummer består av 24 tecken. Landskoden står alltid först och följs av siffror. T.ex. SE0000000123450012345678.

Var hittar jag mitt IBAN?
Det vanligaste är att du hittar IBAN-nummer för ditt bankkonto när du loggar in på din internetbank.

Tryck här för att räkna ut ditt IBAN.