I Tiptapp är det användarna i egenskap av privatpersoner som hjälper varandra. Det kan handla om allt från återvinning och hemkörning av ett second hand-fynd till flytthjälp eller inköp av något i en butik på stan.

Alla som använder Tiptapp samsas i samma app och en användare kan ena dagen vara den som får hjälp och en annan dag var den som hjälper någon annan.

När du använder Tiptapp för att få hjälp, eller för att hjälpa någon annan, så gör du det i egenskap av privatperson. För att kunna skilja mellan en yrkesverksam aktivitet och en aktivitet som utgår från en privatpersons agerande när du hjälper någon annan så finns det en gräns om 37 500 kr för hur mycket betalning du kan ta emot under ett år.